Halong Bay
Door: bernicevietnam
Blijf op de hoogte en volg Bernice
09 April 2012 | Vietnam, Hanoi
Lieve allemaal,
Nou dat was me ook weer een weekje! We wonen inmiddels met z'n 4en, micaela uit amerika, keerthy uit India en natalie uit engeland. Niet heel boeiend allemaal maar prima! verder is er ook een nieuw nederlands meisje bij gekomen die in een ander huis woont dus dat is heel leuk! Natalie werkt nu bij mij in de klas dus dat is ook heel gezellig want we kunnen samen naar werk en samen chillen tijdens onze 3 uur durende break ( dan slapen de kinderen namelijk ).
We zouden eigenlijk volgend weekend een tripje maken, maar omdat keerthy en rose ( het nederlandse meisje) maar een maand blijven gingen we dit weekend naar Halong Bay. Halong Bay ligt aan de kust en is (zoals de naam het zegt) een baai met ongeveer 1600 rots eilanden. Het is unesco heritage en het is prachtig ! we gingen met z'n 7en (andere volunteers en chloe, het meisje dat dingen regelt voor projects abroad) een weekendje weg. Om 8 uur s'ochtends vertrokken we en we waren rond 12u in Halong bay. we hadden gehoopt om het hele weekend in onze bikini te zitten, maar helaas pindakaas regende het pijpenstelen. Jammer, maar wel over heen te komen. We gingen een nacht op een boot slapen. Eerst een grot bezoeken, heel vet met allemaal stalagmieten en stalagtieten. De grot was verlicht met allemaal kleurn lampen en om de een of andere reden zoeken vietnamezen in alle rotsen dieren of andere vormen haha dus dat was best wel grappig. vervolgens gingen we naar de floating village, dat is letterlijk een dorpje op het water. Er is een school, een dokter en er wonen nog best veel mensen. We werden door de mensen die in dat dorpje wonen een andere grot ingeroeid, dit was eentje die onder water lag dus je kon er alleen met een boot in. Deze grot was zo mooi dat keerthy, rose en ik alleen maar durfden te fluisteren. In deze rots is ook tomorrow never dies van James Bond opgenomen dus dat was wel heel vet ! Vervolgens gingen we weer terug naar de boot en op de boot avond eten. Daarna gingen we zoals dat hoort als je vietnamees bent Karaoke zingen ! Mensen hier zijn echt verslaafd aan Karaoke dus dat was echt hilarisch. Roos en ik hebben de hele boot wakker gehouden met onze prachtige zangkunsten en totphits zoals My heart goes on en We wish you a merry christmas. Hilarisch haha
De volgende ochtend gingen we kijken naar de vissenmarkt die ze daar hadden, dat is letterlijk een stijger met gaten erin waar je de vissen in kan zien zwemmen. Exotische krabben, haaien, kwallen en nog meer, heel vet! vervolgens gingen we kajaken tussen de rotsen wat ook heel vet was ! het water is een hele speciale kleur dus het is heel mysterieus om daar te kajaken. Helaas ben ik in halong bay ziek geworden dus de tocht naar huis was minder leuk met koorts en een dodelijke hoest op de achterbank haha. Daarom vandaag maar even thuis gebleven en morgen weer aan het werk.
Oja, ook nog een redelijk event deze week; vrijdagavond stond ik nog even op een wifi spot wifi te stelen. Heel stom van me want ik stond in m'n eentje in het donker en die consequentie heb ik geweten. Er kwam namelijk een man in het zwart aanrennen die me op de grond duwde, mn telefoon afpakte en het vervolgens op een rennen zetten. Ik ben hem nog achterna gerend maar tevergeefs. Dit was heel vervelend en ik ben nu best wel eng om hier in het donker in m'n eentje te lopen maar ik heb m'n lesje wel geleerd. Ik kan dus ook niet pingen of whatsappen, ook zal ik de komende 2 maanden m'n nederlandse nummer niet gebruiken. M'n vietnamese nummer is 00841639087135. Verder ga ik facebook proberen te unblocken maar weet nog niet zeker of dat lukt met mijn geweldige computer skills dus voor nu is het makkeljikeste contact emailen of gewoon op de wall hier !
Mis jullie allemaal en hoop dat het goed gaat met iedereen !
heel veel liefs,
Ber
09 April 2012 - 11:19
Opa En Oma:
Lieve Bernice, dank je wel voor je uitvoerige ( en spannende) reisverslagen,! Je geeft ons een heel duidelijk idee over alles wat je meemaakt, dikwijls heel plezierig en interessant, maar soms leven we bijna bevend mee met de minder prettige ervaringen die je tot dusverre hebt meegemaakt. Hopenlijk gaat dat niet zo door en ook wensen we je dat je weer snel je helemaal goed voelt en geen koorts meer hebt.
Wij waren 8 jaar geleden ook in Halong Bay en bewonderden de natuur en de prachtige eilanden als ook het dorp. helaas was er onvoldoende tijd gepland om de grotten te bezoeken. Achteraf hadden we dat toch kunnen doen, want een van de passagiers overleed aan boord en dat maakte dat we 12 uur langer geankerd in de Bay bleven wachten. Maar ik heb toen wel tijd genomen om een aquarel van de baai te schilderen. Geen kunststuk maar wel een heel goede wijze om de pracht van de omgeving goed voor de geest te houden. Lieverd, hier gaat alles naar omstandigheden redelijk goed en we genieten beiden van huis en tuin nu in de tijd van het ontsluimerende voorjaar. Veel liefs van ons beiden, O &O -
11 April 2012 - 17:03
Caroline En Donald:
Lieve Bernice, wat ontzettend leuk en interessant om jouw avonturen op deze wijze te kunnen volgen! En avonturen maak je mee!! (Jij zou er nu haha achter plaatsen..). Het is zelfs voor iemand die nooit in Vietnam is geweest een verslag waarbij je je door jouw beeldvormende woorden meegenomen voelt en je waant alsof je er zelf ook bent.
Ik volg je via de blog; heb heel veel plezier, pas goed op jezelf!! en tot een volgende blog moment! Liefs, C+D -
11 April 2012 - 19:31
Papa:
Ha lieve schat, leuk verhaal over Halong Bay. Ik herinner me die eerste grot nog goed. Wat was het daar warm en vol met mensen. We hebben onszelf nauwelijks de tijd gegund om de floating village te bezoeken. Kun je je herinneren dat we in zo'n nieuw resort zaten op een soort schiereiland. Dat was de buitenplaats van de Vietcong. Mooi maar wel een beetje steriel. We zijn toen met een taxi naar de andere kant van de baaij gegaan en hebben daar min of meer op straat, aan het strand gegeten, eigenlijk veel leuker. En wat wat et er mooi! Ik ben eigenlijk heel jaloers op je. Maak svp heel veel foto's. Is het gelukt om die Engelse lessen te regelen? Hoe je taai en dikke zoen -
11 April 2012 - 20:04
Mama:
Ha schat. Mooi verhaal, zo leuk en sprekend beschreven, ik kan het me allemaal nog goed voor de geest halen!
Toen wij er waren was het zo ontzettend warm, we hebben toen nog gezwommen in dat hele zoute water! Ook de grot kan ik me goed herinneren, toen al was het er vrij druk met veel boten die aanmeerden We hebben er toen voor gekozen om niet aan boord van een schip te slapen maar die ervaring heb jij nu toch opgedaan. Langs de kade werden heel veel zoetwaterparels verkocht, was dat nu ook nog zo?
Kun je je herinneren dat je vorige keer migraine kreeg op weg naar Halong bay. nu werd je ziek, niet je beste vakantiebestemming dus!
Leuk om de foto's te zien,. In vergelijking met 7 jaar geleden is het verkeer wel een stuk drukker geworden, toen waren er niet zoveel auto's! Als je de gelegenheid hebt is het ook leuk om nog een keer naar Hue te gaan, dat was ook zo'n mooie plaats en we zijn er toen veel te kort geweest. Kijk uit naar je volgende verslag maar niet meer van die enge dingen meemaken! Ik kreeg nog een handige tip: vooral niet 's nachts in de bus reizen, de wegen zijn niet goed verlicht en onderhouden, de meeste ongelukken gebeuren 's nachts. Big hug, mama -
19 April 2012 - 08:15
Jolijn:
hee Ber! super leuk om te lezen en ook heel goed van je dat je vrijwilligerswerk doet. een maand geleden zat ik ook nog in Hanoi en ben ik dus ook bestolen, daarom is het niet m'n favoriete stad, maar je kan er wel echt super veel leuke dingen doen. als je een keer wat geld over hebt, ga wat drinken in Highlands coffee, daar heb ik nog aardig wat tijd verspild!!! en ga je ook nog verder door Vietnam reizen? ik heb er vier weken gereisd en ik zou heel veel leuke tipjes voor je kunnen hebben! nog heel veel plezier xxx Jolijn